Reclamă

Decizia a fost luată, cu 33 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 13 abţineri, relatează Agerpres.

Proiectul de hotărâre face referire la prevederile Codului fiscal, conform cărora, „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Pentru anul 2019, rata inflaţiei este 3,8%, se arată în datele publicate de Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit proiectului, prevederea prin care bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport pe care contribuabili trebuie să o plătească pentru întregul an, de 10%, se menţine şi în 2021.

În anul 2019, taxele şi impozitele au fost majorate cu 4,6%, reprezentând indicele de inflaţiei.

Primăria Capitalei a explicat într-un comunicat, la momentul respectiv, că prevederea legală este imperativă.

„Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Conform articolului 491 alin.1 şi alin. 2 din Codul fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează, anual, până la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior.

Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2020 ce prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6%”, se arăta într-un comunicat al PMB, informează Agerpres.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro