Reclamă

Prăjitură cu prune răsturnată, rețeta lui Jamie Oliver

Prăjitură cu fructe caramelizate

  • 160 g unt uşor topit
  • 255 g zahăr
  • 10 prune fără sâmburi tăiate în două
  • 4 ouă potrivite
  • 100 g făină
  • 40 g mălai
  • 10 g cacao
  • 50 g ciocolată neagră
  1. Preîncălzeşte cuptorul la aproximativ 180 de grade Celsius.

  2. 50 de grame de unt se pun într-o tigaie cu diametrul de 20 de centimetri (tigaia trebuie sa fie rezistentă la cuptor). Unt se topeşte la foc mic, apoi se adaugă 100 grame zahăr şi o lingură de apă şi se mai lasă pe foc 5 minute sau până când se obţine un caramel onctuos.

  3. Se adaugă prunele şi se amestecă uşor aşa încât să fie îmbrăcate în caramel. Apoi se ia tigaia de pe foc.

  4. Într-un bol mare se amestecă untul rămas şi zahărul şi se bat bine cu o lingură de lemn. Când s-a format o cremă uşoară, se adaugă gălbenuşurile de ou,rând pe rând, amestecând bine după fiecare. Apoi se adaugă cu grijă făina,mălaiul şi cacao.

  5. Într-un alt bol uscat se bat albuşurile de ou până se întăresc. Se adaugă albuşurile peste compoziţia precedentă amestecând uşor.

  6. Apoi totul se pune peste prune. La final se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici. Pune totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro