Reclamă

Pași înainte făcuți de Universitatea Oxford, în cursa mondială pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Șase maimuțe care au primit un vaccin dezvoltat de reputata universitate sunt sănătoase, după aproape o lună în care au fost expuse internsiv la coronavirus, relatează The New York Times.

Serul, produs de Institutul Jenner și de Oxford Vaccine Group, a fost administrat unor macaci rhesus, iar apoi primatele au fost expuse la niveluri ridicate de COVID-19, virus care a îmbolnăvit anterior mai multe maimuțe. 28 de zile mai târziu, cele 6 maimuțe aveau o stare perfectă de sănătate.

„Macacul rhesus este cea mai apropiată specie de oameni”, a declarat pentru The New York Times, Vincent Munster, șeful unității care a desfășurat experimentul.

Aceste prime rezultate încurajatoare au dus la testarea serului anti-COVID și pe oameni, începând de acum câteva zile. Cu toate acestea, procesul de dezvoltare al unui vaccin este unul lung, așa că mai pot trece luni bune, pînă când vaccinul ar putea fi pus în vânzare, în cazul în care ar trece toate testele.

Experții medicali și virusologii nu se se lasă însă ușor convinși. Aceștia spun că deși maimuțele pe care s-a desfășurat experimentul au un ADN similar cu al oamenilor în proporție de 93%, nu există nicio garanție că acest vaccin va fi eficient și la oameni.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro