Reclamă

Premierul țării, Ludovic Orban a efectuat, astăzi, o vizită, în județul Dâmbovița, la Uzina de produse speciale Dragomirești. Fabrica a achiziţionat utilaje şi a pus în funcţiune linii automatizate, pentru a producere în masă două tipuri de măşti, N 95, după standardele asiatice, dar echivalent de FFP 3, cu un grad declarat de protecţie de 99,8% . Uzina produce şi măşti chirurgicale, de largă utilizare, care vor fi folosite de populație, la scară largă, după data de 15 mai,

”Am avut dificultăți in aprovizionarea cu echipamente medicale și ne-am fixat ca obiectiv ca producem cantitățile necesare in Romania. Materialul a fost testat într-un laborator din Belgia și are grad de protecție de 99,8%. Tot aici se vor produce și măștile chirurgicale care vor fi folosite după data de 15 mai. Se vor produce între 70-75 mii de unități pe zi. În ceea ce privește aceasta masca, materialul utilizat da un procent foarte mare de protecție, de 80 procente. Se vor produce între 300-350 mii de măști pe zi.”, a declarat Orban, la finalul vizitei efectuate la fabrica dâmbovițeană.

Premierul a mai declarat că măștile vor avea un preț accesibil pentru publicul larg, iar cei din mediile defavorizate și elevii din clasele terminale, care se vor întoarce la școală, la începutul lunii iunie, le vor primi gratuit.

În ceea ce privește ceea ce urmează să se întâmple în România, după data de 15 ani, premierul a reiterat din nou că nimic nu este bătut în cuie și că totul ține de modul în care va evolua epidemia. Între timp, nicio variantă nu este exclusă, nici starea de alertă, care ar permite menținerea restricțiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

„Noi avem în evaluare toate posibilitățile, de la prelungirea stării de urgență, instituirea stării de alertă, emiterea Ordinului privitor la epidemie cu risc major și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură de ce apropiem de data de 15 mai și decizia va depinde de evoluția epidemiei. În cazul în care ne menținem pe trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranță că vom lua deciziile în conformitate cu evoluția epidemiei.”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro