Într-un moment în care întreaga lume privește cu nerăbdare către specialiști, în așteptarea unui leac și a unui vaccin pentru CVID-19, un studiu efectuat de Guvernul american, a umplut întreaga lume de speranță.
Specialiștii de la Casa Albă spun că au descoperit că virusul care ține o lume întreagă sub teroare este puternic afectat de anumiți factori de mediu.
„Observația noastră cea mai izbitoare de până acum este efectul puternic pe care pare să-l aibă lumina soarelui în uciderea virusului, atât pe suprafețe, cât și în aer” a declarat Bill Bryan, reprezentant al Departamentului Securității Interne, citat de AFP.
Oficialul care a prezentat rezultatele preliminare ale studiului a explicat că s-a observat că atât când vine vorba despre umiditate, cât și despre temperatură, orice creștere este defavorabilă virusului, acestea fiind identificate ca „verigi slabe” în lanțul transmiterii COVID-19.
În aceste condiții, Bill Bryan consideră că anotimpul cald ar putea crea „un mediu in care transmiterea poate fi redusă”.
Redusă nu înseamnă însă anihilată, astfel că se pune problema dacă guvernele își pot construi politicile viitoare în baza speranței că venirea verii va pune capăt pandemiei. Autoritățile sanitare spun că nu și că presupunând totuși că acest lucru s-ar confirma, în toamnă ne-am confrunta cu un al doilea val de îmbolnăviri odată cu scăderea temperaturilor.
Așadar speranța reală a noastră, a tuturor, rămâne găsirea unui tratament, a unui ser anti-COVID și între timp, distanțarea socială.