Este prima lor compoziție originală de când „Doom and Gloom” și „One More Shot” au ieșit de pe albumul de compilație GRRR din 2012, deși în 2016 au lansat colecția de blues Blues & Lonesome.

Melodia intitulată ,,Living in a Ghost Town” pare a se potrivi perfect cu ce se întâmplă în aceste momente.

Într-un nou interviu acordat lui Zane Lowe de la Apple Music, Mick Jagger a dezvăluit că piesa a fost scrisă în colaborare cu Keith Richards cu peste un an în urmă.

„Nu a fost scrisă pentru acum, dar a fost doar unul dintre acele lucruri ciudate „, a spus el.

,,A fost scrisă despre a fi într-un loc care a fost plin de viață, dar acum este lipsit de viață, ca să zic așa … Tocmai am blocat chitara și am scris-o într-adevăr rapid în 10 minute”.

El a schimbat o parte din versuri pentru a reflecta vremurile.

„Eu și Keith Richards am avut ideea că ar trebui să o lansăm”, a spus el.

„Dar am spus:„ Ei bine, trebuie să o rescriu. ”O parte din ea nu era ce trebuie, iar unele dintre versuri ar fi fost un pic ciudate și un pic prea întunecate. Așa că am rescris-o puțin. Nu a trebuit să rescriu foarte mult, ca să fiu sincer. Este foarte mult cum am făcut-o inițial.”

În ultimii ani, The Stones au lucrat încet la un nou album. Richards i-a spus lui Lowe că această melodie a fost înregistrată la un studio din Los Angeles la începutul anului 2019.

„Este cam înfricoșător atunci când apare brusc la viață”, a spus el.

Trupa nu a mai lansat un album cu material nou, din 2005, de la  A Bigger Bang.

„Nu vreau să fie doar un album bun, ci vreau să fie grozav”, a spus Jagger.