Reclamă

Interzicerea vânzării și a transportului de alcool în timpul carantinei de coronavirus din Africa de Sud a golit paturile spitalului, a ruinat afacerile, a provocat violență și dispute politice și a dus la o creștere a interesului pentru ananas, scrie Andrew Harding, potrivit BBC.

Poliția, medicii și analiștii estimează că alcoolul este implicat sau responsabil pentru cel puțin 40% din totalul internărilor de urgență la spital.

În perioadele normale, aproximativ 34.000 de cazuri de traumatism ajung la serviciile de urgență din Africa de Sud în fiecare săptămână.

Dar de când carantinarea la nivel național a intrat în vigoare luna trecută pentru a preveni răspândirea coronavirusului, această cifră a scăzut, în mod dramatic, cu aproximativ două treimi, până la aproximativ 12.000 de cazuri.

„Este un impact semnificativ”, a spus profesorul Charles Parry.

Profesorul studiază modul în care interdicția consumului de alcool a fost responsabilă pentru scăderea acestor cifre.

„Dacă vom scoate interdicția de vânzare a alcoolului, vom vedea aproximativ 5.000 de internări în plus în fiecare săptămână, din cauza traumatismelor provocate de consumul de alcool”, a mai adăugat acesta.

Faptul că acele 5.000 de paturi suplimentare de spital sunt acum goale ar putea curând să se dovedească de neprețuit dacă pandemia – care a fost ținută sub control până acum – începe să se răspândească din nou exponențial, așa cum prevăd consilierii guvernamentali.

Deoarece alcoolul nu mai poate fi vândut legal, contrabanda înflorește.

„Cu cât durează mai mult carantina,, cu atât rețelele criminale vor putea să-și crește capacitatea de a vinde și distribui alcool”, a spus Gareth Newham, avertizând că guvernul pierde deja o avere din impozitarea băuturilor alcoolice care nu mai sunt comercializate.

O altă tendință cu potențiale riscuri este mutarea producției de alcool acasă.

Videoclipurile cu modul de preparare a berii cu ananas sau a tradiționala combinație de porumb și sorg cunoscut sub numele de „umqombothi”, sunt extrem de răspândite pe social media, însă cu mențiunea că astfel de băuturi, dacă sunt pregătite greșit, s-ar putea dovedi periculoase.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro