Reclamă

Totuși, purtarea măștilor pentru față în mod regulat vă poate deteriora pielea și poate provoca iritații, roșeață și chiar rupturi.

De aceea trebuie să acordați pielii o atenție sporită. Și există și câteva metode pentru a face acest lucru.

1. Spălați-vă pe față înainte de a ieși afară

Înainte de a vă pune masca, este important să vă spălați pe fața. Spălarea feței ajută la prevenirea erupțiilor de pe obraji și maxilar, zonele pe care le acoperă masca.

Respirați înăuntrul măștii ceea ce crește nivelul de căldură și umiditatea, iar spațiul dintre față și mască un teren de propice pentru bacterii.
Ultimul lucru pe care îl doriți este ca toate acestea să întâlnească o piele grasă sau murdară! Menținerea feței curate va face minuni.

2. Hidratează-te

Hidratează-te! Și asigură-te că o faci înainte de a purta masca pentru față și înainte de a merge la culcare. Cremele hidratante ajută la păstrarea umidității în piele. Ceea ce înseamnă că pielea ta nu va lucra suplimentar pentru a produce mai mult ulei pentru a combate uscarea tenului.

3. Purtați mai puțin machiaj – sau deloc

Este complet normal să dorim să arătăm bine. Însă mai ales în asemenea situații trebuie să îți amintești că atât tu, cât și și pielea ta trebuie să respirați, iar acest lucru devine mult mai greu cu o mască strânsă pe față. Așa că alegeți să purtați machiaj doar dacă este absolut necesar.

4. Dubla-curățare

Așadar, ați ajuns acasă și, până acum, este foarte probabil ca fața să fi acumulat ulei, piele moartă și bacterii aeriene de-a lungul zilei. Este timpul pentru o dublă curățare.

Spală-ți fața, dar nu te opri acolo! Folosește un toner pentru a curăța totul cu adevărat. Alternativ, puteți utiliza un ulei de curățare sau apă micelară înainte de spălare.

Purtarea unei măști când mergi afară este necesară în aceste momente pentru a rămâne sănătos – și asta înseamnă o mică grijă în plus pentru a-ți păstra fața proaspătă și curată.străluciri merită.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro