Reclamă

Veștile proaste continuă să vină de la Suceava, județul cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în România.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunțat că din ce 369 de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică testați, 242 au fost pozitivi, la fal ca și 59 din cei 86 de îngrijitori cărora li s-au prelevat probe.

”Am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari, un număr de 369 de persoane, și a întregului efectiv de personal de îngrijire, 86 de cadre. Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistați pozitiv, iar din cele 86 de cadre, 59 pozitive (…) Am dispus fie internarea lor în cele două spitale declarate COVID din județul Suceava, fie găsirea unei locații unde să fie cazați pentru următoarele două săptămâni, pentru a se evita intrarea acestora în familii și cu posibilă infectare a membrilor familiilor (…) Cei 127 de beneficiari testați negativ sunt izolați acum”, a declarat Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava.

Trifan a declarat că printre măsurile luate, alături de izolarea beneficiarilor negativi, se numără și aducerea de personal de la domiciliu pentru următoarele două săptămâni, obligativitatea purtării echipament de protecție peste echipamentul obișnuit de lucru, pentru tot personalul, respectarea strictă a măsurilor de igienă personală.

La raportarea de la ora 13.00, de astăzi, 21 aprilie, Suceava figura cu 2 238 de îmbolnăviri de Coronavirus din totalul de 9 242.

„Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:
– Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
– Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.
În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:
1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.” a confirmat Grupul de Comunicare Strategică.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro