Au trecut aproape 7 ani de cand Lucian Viziru, sotia si fiul lui Mihai locuiesc in Germania. Fostul actor și solist al formației Gaz pe Foc dezvăluie de ce viața sa e mai frumoasă departe de România si de ce nu ar reveni niciodata la viata de dinainte.
Lucian a decis in 2013 sa lase in urma celebritatea și statutul de vedetă a micului ecran. Acum a devenit eroul familiei sale, pentru că a avut curajul să pornească totul de la zero într-o țară în care trebuie să iei lecții de dicție ca să-i poți învăța limba.
Lucian Viziru (43 de ani) e antrenor de tenis în țara adoptivă și s-ar întoarce la cariera de actor doar cu o condiție.
„Mi-e dor să mai joc într-un film sau într-un episod din vreun serial, dar aș face asta doar dacă n-ar trebui să renunț la cariera de antrenor de tenis”, dezvăluie Viziru într-un interviu acordat PROTV.RO.
Fostul actor și cântăreț spune că și-a găsit echilibrul departe de România și că e fericit alături de soția sa, Ema, și de fiul lor de aproape 9 ani si ca nu mai exista nicio sansa să se întoarcă în România și la viața sa de dinainte.
„Nu, nu există nicio șansă și nici n-aș vrea să mă întorc la viața de dinainte. Acum sunt soț, tată și un om ceva mai responsabil și matur (zic io) decât eram acum 15, 20 de ani. Nu mi-ar plăcea să fiu din nou singur, fără Ema și Mihai.”
Fostul actor a povestit si ce a avut de castigat atunci cand a plecat din Romania, alaturi de familia lui.
„În primul rând, datorită jobului normal pe care îl am acum, starea mea de spirit este mai bună ca atunci când evoluam în showbiz. Germania nu prea te lasă să stai, așa că atmosfera în casă este una mult mai destinsă decât atunci când eram în România. Dacă părinții sunt mai bine, atunci și copilul va fi mai bine și asta este tot ceea ce contează. La Nemurirea sufletului om avea timp să ne gândim la bătrânețe… sper.
Aici în Germania am aproape în permanență ceva de făcut, ceea ce nu pot să spun că îmi convine, dar nici rău nu e.
Am învățat cum să repar un calorifer, cum să schimb o pedală la bicicletă, să schimb un far la mașină sau cum să repar un controller de PlayStation. Lucruri pe care nu le-aș fi făcut niciodată în România, că acolo dacă faci lucrurile astea ești fraier. Aici, cu cât faci mai multe cu atât ești mai șmecher. Mă duc din când în când la turnee de tenis, mă plimb cu fii-miu cu bicicletele (că de, aici există piste pentru bicicliști pe care, în mod paradoxal, nu parchează nimeni și nici nu te fugăresc câinii vagabonzi), am grijă să-mi îmbunătățesc în mod periodic licențele de antrenor de tenis și, nu în ultimul rând, merg cu Ema la cumpărături.
Prioritatea noastră numărul unu este, în mod evident, copilul și aici mă refer în special la educația lui. Probabil că n-o să știe prea curând ce înseamnă Gucci sau Armani, în schimb vorbește deja două limbi străine, știe să cânte la pian, joacă handbal, fotbal, tenis, șah și mai are puțin până să ma bată la FIFA (PlayStation), ceea ce e greu”, spune amuzat Lucian.