Ingredientele de care aveți nevoie pentru aluat sunt următoarele:
1. 250 de grame de făină
2. 125 de grame de margarină
3. un ou
4. 65 de grame de zahăr
5. un praf sare
6. margarină pentru uns forma
Ingredientele de care aveți nevoie pentru umplutură sunt următoarele:
1. 100 de grame de ciocolată de menaj
2. 2 linguri de cacao
3. 2 linguri de făină
4. 200 de militri de lapte
5. 4 ouă
6. 100 de grame de margarină
7. un plic de vanilie
Modul de preparare este următorul:
1. Primul pas este să preparați aluatul. Amestecați făina, margarina, oul, zahărul și praful de sare. Frământați compoziția, iar mai apoi lăsați-o să se dospească. După ce s-a dospit, luați o bucată potrivită de aluat și întindeți cu sucitorul o foaie potrivit de groasă pe care o s-o întindeți în forma de copt.
2. Topiți ciocolata pe baie de aburi, după care adăugați cacao, margarina și vanilia. După aceea turnați laptele în mod treptat și amestecați până ce se va îngroșa compoziția. Într-un bol separat bateți ouăle, adăugați și zahărul, apoi turnați această compoziție peste ciocolată.
3. Acum este momentul să dați la cuptor aluatul pe care l-ați pus în tavă. Înainte de acest pas, este foarte important să puneți peste aluat o foaie de copt, iar peste să puneți boabe de fasole pentru ca acesta să-și păstreze forma. Lăsați aluatul la cuptor timp de 15 minute, iar după aceea înlăturați boabele de fasole cu foaia de copt.
4. Acum este momentul să turnați compoziția de ciocolată peste aluat și să o dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Când a ajuns pe la 15 minute, luați bucăți de nuci sau migdale și decorați pasca. Pudrați-o cu zahăr înainte să o serviți.
Poți încerca o rețetă delicioasă și foarte simplă de tort cu biscuiți.
Poftă bună!