Iar distanțarea socială, autoizolare, purtarea măștii chirurgicale au fost doar câteva dintre recomandările care au fost făcută.
Totuși, pentru ca informațiile să fie cât mai bine recepționate, recomandările sunt repetate în mod constant.
Poliția Română a lansat un apel în care îi sfătuiește pe oameni să folosească plățile cu cardul, și să înlocuiască astfel plățile numerar.
Iar pentru a sublinia mai bine acest aspect în cadrul acestei postări au folosit imaginea lui Mihai Emineascu de pe bancnota de 500 de lei, care acum poartă și o mască chirurgicală.
,,În perioada COVID-19, recomandăm și distanțarea de cele mai populare chipuri din România: cele de pe bancnote.
Ele trec prin zeci de mii de mâini înainte de a ajunge la tine. Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!
#PolițiaRomână #PlăteșteCuCardul #IzoleazăRiscurile” a fost mesajul postat de Poliția Română
Această postare vine în contextul în care banii sunt periculoşi când vine vorba de transmiterea virușilor, pentru că intră în contact cu foarte multe persoane.
,,O singură provizie am făcut, de card”
Recent, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, a precizat în cadrul emisiunii ”În fața ta”, difuzată de Digi 24, a dezvăluit că a făcut o singură provizie în această perioadă: și-a pus bani pe card.
“O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoşi când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunţat la cash. În rest, e o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă şi nici nu ştii când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poţi să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni şi mai departe?”, a spus Adrian Vasilescu, la Digi 24, citat de AGERPRES.
Vasilescu a spus că Banca Naţională dispune de o maşină care verifică dacă există bani falşi, scoate din circulaţie bancnotele deteriorate şi le sortează pe categorii, dar nu le spală. Însă spălarea bancnotelor se poate face cu apă și săpun, deoarece sunt din plastic.