Reclamă

 

În acest moment, ministrul Afacerilor Interne, alături de secretarii de stat prezintă Ordonanța Militară 8.

23.03 : Marcel Vela. Declarații legate de Paște si prezentarea Ordonanței 8.

„Stand in casa si respectând recomandările autorităților  vom reuși să intrăm mai repede in normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.  Stiu ca este greu, dar este mai bine să induram în acest an. Vă anunț că vom acorda o atentie deosebita respectării prevederilor legale.

Am suplimentam numarul partidelor astfel încât să fim pregătiți.

Astăzi am semnat Ordonanța Militară 8

Principalele prevederi sunt:

Cu condiția respectării măsurilor anterioare, din această seară este permisă circulația în afara locuinței a titularilor pe Dunăre și pe Marea Neagră în vederea pescuitului comercial.

Este permisă circulația apicultorilor spre stupină

Este permisă circulația pentru achiziția de autovehicule

Am prelungit măsura anulării zborurilor spre Spania

O prevedere importantă : piețele agroalimentare rămân deschise pentru agricultorii care prezintă cerrtificat agricol.

Se permite deplasarea producătorilor agricoli cât  și accesul pe baza certificatului de producător

Unitățile farmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență

La această ordonanță este prevăzută și închidere a trecerii frontierei de stat.

O parte din frontiera cu Ungaria se închide! Granița de Vest se închide parțial. Se permite intrarea si iesirea lucrătorilor trans frontalieri

Se exceptează acești lucrători care la intrarea în România nu prezintă simptome covid.

Lucrători transfrontalier- persoane care fac dovada că locuiesc sau lucrează la 30 km de frontieră și care se reîntorc la locuință cel puțin odată pe săptămână.

22.13 O altă prevedere: suntem în momentul in care trebuie să luăm măsuri si pentru alimente. Se interzice si se suspendă exportul grâului, ovăz, făină de grâu, soia, zahar, turte sau alte cereale.

Aceste prevederi sunt prevăzute la Ordonanță și vor apărea în Monitorul Oficial.

Am prevăzut facptul căse interzice încetarea activității centrelor sociale pentru bătrâni, rezidentiale și  private.

Zona economică comercială în zilele de joi vineri si sambata inainte de Paste operatorii economici vor prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

Am fost martori la Cluj la o situație neplăcută. Pentru a evita acest eveniment, începând de astăzi, autoritățile vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt sub competența autoritatilor judetene.

23.22 Bogdan Despescu prezintă bilanțul activităților desfășurate de MAI.

Mesaj pentru Diaspora : Dacă veniți în România de Paște veti petrece în carantină sau autoizolare. Misiunea noastră este să veghem la respectarea regulilor.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au acționat peste 36.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și ai Poliției Locale.

Ieri, au fost desfășurate 216 acțiuni, cu forțe mărite, fiind vizate anumite trasee din județele României… și s-a asigurat deplasarea, în siguranță, pentru 46 de autovehicule, care au transportat materiale medicale.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, privind restricționarea circulației, în valoare totală de aproape 17 milioane de lei.

Totodată, ieri, pe teritoriul României, au intrat și au fost triate, în linia a doua de verificare, aproximativ 10.500 de persoane, dintre care peste 5.500 de cetățeni români și 5.000 de cetățeni de altă naționalitate.

23.28: Raed Arafat, șeful DSU: Înainte  să dau unele clarificări vreau să urez colegilor din linia I La mulți ani de Ziua Sănătății.

Revin la clarificări: Ordinul Comandantului Acțiunii. A fost emis în 23 martie2020.

Multa lume a interpretat ca este o sistarea urgentelor. Nu . S-a dar medicului alegerea de a opera un pacient acum sau peste o luna cand va fk mai in siguranta.  Tratamentele oncologoce, gravidele,investigatii de urgență, toate rămân priorități.

Se amână doar activitățile care ar putea fi amânate pentru a proteja pacienții de a intra în spitale unde pot fi expuși acestei boli.

23.32 Marcel Vela

Prin ceea ce trecem noi, noi toți, este una din lecțiile vieții și cred că acum este momentul să dovedim capacitatea noastră de a fi determinați si uniți. toți simțim această durere a separării de cei dragi. Fac un apel să fie respectate regulile!

 

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/542061666715892/


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro