Regenerarea urbană este un proces esențial în revitalizarea clădirilor istorice și a zonelor abandonate sau nedezvoltate din oraș, conform spuselor lui Daniel Coman, Executive Director Residential Sales.
„Regenerarea urbană este un proces mai amplu pe care noi îl privim din dublă perspectivă. În primul rând, aceea de restructurare istorică prin care aducem la gloria de altădată clădirile istorice, dar și aceea de revitalizare a unor zone, fie abandonate, fie nedezvoltate și aducerea lor în circuitul public, dar și cel comercial”, explică Daniel Coman.
Compania pe care o reprezintă a demonstrat această strategie printr-un proiect concret, transformând o structură abandonată într-un ansamblu modern la o intersecție importantă din oraș. „Cu siguranță, vă amintiți că în această intersecție exista o structură abandonată de foarte mulți ani. Noi am demolat această structură printr-un procedeu extrem de complex, apoi am construit de la zero ceea ce vedeți astăzi, un ansamblu modern, sustenabil, cu facilități integrate”, a detaliat Coman.
Un alt aspect esențial al regenerării urbane este îmbunătățirea infrastructurii și a valorii spațiilor comerciale. Daniel Coman subliniază: „Îmbunătățim tot ce înseamnă acces rutier, acces pietonal, dăm plus valoare tuturor spațiilor comerciale care sunt la parterul acestor clădiri de care beneficiază nu doar locatarii clădirilor noastre, dar și vecinii și oamenii care trec pe lângă dezvoltările noastre”.
Deși regenerarea urbană nu este o sarcină ușoară, ea este văzută ca o necesitate pentru a îmbina părțile vechi și părăsite ale orașului cu proiecte moderne. Un oraș modern trebuie să fie construim în jurul oamenilor, adaptându-se schimbărilor și nevoilor societății. „Este nevoie de viziune, de ambiție și de voință pentru a da Bucureștiului o nouă față pentru un viitor mai luminos și mai prosper”, a conchis Daniel Coman.