Reclamă

Tratamentele oncologice moderne, precum imunoterapia și terapiile țintite, îmbunătățesc semnificativ speranțele de supraviețuire ale pacienților cu cancer. Potrivit Dr. Roxana Macarie-Priceputu, medic specialist în oncologie, aceste metode sunt integrate alături de chimioterapia clasică pentru efecte maxime.

Un tratament pentru cancer poate include, pe lângă chirurgie și radioterapie, diverse tipuri de tratamente medicamentoase. Diagnosticul și planul de tratament sunt elaborate de o comisie oncologică multidisciplinară, cunoscută sub numele de ‘tumor board’. Aceasta este formată din experți în oncologie care analizează tipul și stadiul cancerului, agresivitatea acestuia, precum și afecțiunile asociate ale pacientului. În plus, evaluarea răspunsului posibil la tratament joacă un rol crucial în determinarea strategiilor terapeutice.

Imunoterapia a câștigat popularitate datorită capacității sale de a stimula sistemul imunitar al pacientului pentru a ataca celulele canceroase. În același timp, terapiile țintite identifică caracteristici specifice ale celulelor maligne, acționând doar asupra acestora și scăzând efectele adverse. „Aceste inovații au fost dezvoltate recent și au demonstrat un impact pozitiv asupra supraviețuirii pacienților pe termen lung”, spune Dr. Macarie-Priceputu.

Colaborarea dintre chirurgi, oncologi, radiologi și alți specialiști permite abordarea personalizată a fiecărui caz în parte, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai adecvate opțiuni disponibile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro