Reclamă

Mai multe organizații din mediul de afaceri au transmis o scrisoare deschisă în care fac un apel la mobilizarea mediului politic pentru a menține România pe traiectoria pro-europeană și trans-atlantică asumată după căderea comunismului în 1989.

„În ultimii 35 de ani, sectorul privat a susținut ferm integrarea României în Uniunea Europeană și alinierea la valorile occidentale. În numele comunității de afaceri, am arătat de fiecare dată derapajele care riscau să îndepărteze România de la acele principii de care depind siguranța și prosperitatea noastră”, au afirmat reprezentanții mediului de afaceri, conform News.ro. Aceștia au precizat că, din punct de vedere economic, beneficiile de stat membru al Uniunii Europene sunt incontestabile, adăugând că „PIB-ului României a crescut de peste 14 ori în ultimii 30 de ani. Fondurile europene au modernizat România și investițiile private au creat locuri de muncă pentru români și resurse pentru comunități, iar românii pot circula liber, pot munci și pot studia oriunde în Europa”.

Printre semnatarii scrisorii se numără AmCham Romania – Camera de Comerț Americană în România, AHK – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, AOAR – Asociația Oamenilor de Afaceri din România, BEROCC – Camera de Comerț Belgia Luxemburg – Romania Moldova, BRCC – Camera de Comerț Britanico-Română, Concordia – Confederația Patronală Concordia și RBL – Fundația Romanian Business Leaders.

În contextul actualului climat geopolitic, semnatarii subliniază că realizările de după 1989 trebuie protejate, având responsabilitatea comună de a conștientiza pericolele la care este expusă țara: „Este datoria generației noastre ca deciziile din decembrie 2024 să reconfirme deciziile din decembrie 1989: România democratică, membră UE, aliat NATO, către OCDE, cu fața spre viitor”.

Această declarație comună reliefează sprijinul consistent al mediului de afaceri față de calea pro-europeană și trans-atlantică a țării, subliniind importanța continuării pe această linie de dezvoltare și cooperare internațională.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro