Reclamă

Un studiu recent realizat de LocalCircles și publicat de The Independent arată că aproximativ jumătate dintre locuitorii din Delhi, India, au solicitat ajutor medical pentru probleme respiratorii cauzate de poluarea severă a aerului. De asemenea, 81% dintre participanții la studiu au raportat și alte probleme de sănătate asociate cu afecțiunile respiratorii.

Din cauza nivelului ridicat de poluare, numeroși locuitori au apelat la medici, spitale sau au achiziționat medicamente precum inhalatoare și antibiotice. Studiul subliniază că patru din zece gospodării au recurs la consult medical, iar cazurile severe au necesitat intervenția spitalelor.

În mod obișnuit, nivelul de poluare din Delhi crește începând din luna octombrie, iar în urma sărbătorilor Dussehra, indicele calității aerului a ajuns la categoria „slabă”. Particulele fine din aer, care au crescut semnificativ, sunt responsabile de riscuri sporite de afecțiuni respiratorii, iritații oculare, astm și alte boli pulmonare grave.

Capitala Indiei se confruntă frecvent cu o calitate periculoasă a aerului, în special în timpul iernii. Guvernul a fost adesea nevoit să închidă școlile pentru a proteja sănătatea copiilor. Poluarea este accentuată de emisiile din vehicule, praf, arderea miriștilor în statele adiacente și vitezele scăzute ale vântului care captează poluanții aproape de sol. Acestea sunt combinate cu emisiile de petarde din timpul sărbătorii Diwali, care au dus, la 31 octombrie, la clasarea Delhiului ca cel mai poluat oraș din lume.

„Este o problemă de sănătate publică și astăzi vom transmite acest sondaj guvernului”, a spus Sachin Taparia, fondatorul LocalCircles, citat de Bloomberg. Răspunsurile a aproximativ 11.000 de oameni au oferit o perspectivă clară asupra efectelor directe ale poluării aerului asupra sănătății din capitala Indiei.

Un alt studiu, publicat în iunie, atrage atenția că poluarea aerului a fost responsabilă pentru moartea a 135 de milioane de oameni în ultimele patru decenii la nivel global, cu India și China în prim plan. Expunerea prelungită la aer poluat este asociată nu doar cu disconfortul respirator și iritarea pielii și ochilor, ci și cu probleme grave de sănătate precum astmul, boala pulmonară obstructivă cronică, bronșita, capacitatea pulmonară redusă, emfizemul pulmonar și chiar cancerul.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro