Reclamă

Platforma civică „Împreună pentru Centura Verde” a salutat marți, printr-un comunicat publicat de Agerpres, decizia Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților de a adopta în unanimitate amendamentele pentru legiferarea centurilor verzi la nivel național.

Aceste amendamente au fost integrate în contextul votului privind noul Cod silvic, iar protejarea pădurilor din Ilfov, o componentă crucială a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost menținută în forma aprobată de Senat.

Conform comunicatului emis de Platforma civică, noul Cod silvic a obținut votul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, forul decizional, și este în procedură de urgență încă din primăvară. Promulgarea acestuia este crucială pentru atingerea unui jaloan din PNRR, legat de finanțările europene în sectorul de mediu.

Redactarea amendamentelor a beneficiat de sprijinul Platformei civice și al Ministerului Mediului, fiind parte integrantă din platformele politice ale candidaților Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Elena Lasconi, în contextul alegerilor prezidențiale.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat importanța centurilor verzi pentru bunăstarea publică. „Este dovedit ştiinţific că pentru sănătate şi pentru starea de bine, accesul în natură și pădure este extrem de benefic… fiecare român ar trebui să se bucure de astfel de păduri în vecinătatea marilor aglomerări urbane”, a declarat acesta.

Alex Găvan, fondator al Platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”, a menționat că votul reprezintă „un uriaș pas înainte”, având potențialul de a influența pozitiv viața a milioane de români.

Printre parlamentarii care au susținut amendamentele se numără: Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae-Ionel Ciucă (PNL), Cătălin Drulă (USR), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea Fechet (PNL), și alții, de la diverse partide politice și afiliați independenți.

Platforma „Împreună pentru Centura Verde” reunește peste 150 de organizații neguvernamentale și beneficiază de susținerea Administrației Prezidențiale. Centura Verde București-Ilfov este un proiect de sănătate publică orientat spre combaterea poluării și atenuarea schimbărilor climatice, prin protejarea pădurilor existente, împădurirea și reîmpădurirea zonelor și deschiderea accesului public către păduri.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro