Reclamă

Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde a început ieri plantarea primilor copaci din proiectul ce vizează o centură verde în jurul Bucureștiului, acoperind o suprafață de 3,5 hectare. Zonele vizate sunt localitățile Bragadiru, Cernica și Brănești. Platforma a lucrat îndeaproape cu Ministerul Mediului pentru a elabora un amendament la Codul Silvic, care va introduce reglementările necesare pentru crearea de centuri verzi la nivel național.

În cadrul acestei acțiuni de împădurire, vor fi plantați 15.000 de puieți, incluzând specii precum stejar, frasin, tei și salcâm. Terenurile pe care se desfășoară plantările au fost puse la dispoziție de Ministerul Mediului și Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fiind situate la nodurile A0 cu DN6 și A2.

„Centurile verzi devin realitate prin cei care lucrează pentru ele, în slujba oamenilor și în slujba naturii”, a declarat Alex Găvan, fondatorul Platformei Civică Împreună pentru Centura Verde. El a subliniat importanța unei naturi sănătoase pentru bunăstarea oamenilor și impactul demersului de ieri asupra acestui obiectiv.

Pe lângă activitățile de plantare, asociația a depus la Camera Deputaților un set de amendamente la Codul Silvic. Acestea propun oficializarea proiectelor de centuri verzi la nivel național și au fost elaborate cu sprijinul Ministerului Mediului. Amendamentele urmează să fie discutate în comisia de mediu a Camerei Deputaților, luni, și votate marți, 5 noiembrie. Comisia de mediu este una dintre cele trei comisii care vor da un raport asupra proiectului înainte ca acesta să ajungă pentru votul final în plenul Camerei Deputaților.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro