Reclamă

Ucraina nu va impune noi restricții referitoare la utilizarea armelor americane împotriva forțelor nord-coreene în cazul unei confruntări directe, a declarat luni Pentagonul. Conform estimărilor, 10.000 de soldați nord-coreeni au fost dislocați în estul Rusiei pentru antrenamente, relatează Reuters, citată de news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, a menționat că „o parte dintre acești soldați s-au apropiat deja de Ucraina” și a subliniat îngrijorarea crescândă că Rusia ar putea să utilizeze aceste forțe fie în lupte directe, fie pentru a sprijini operațiunile militare împotriva forțelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, aflată aproape de granița cu Ucraina.

În aceeași zi, secretarul general al NATO, Mark Rutte, a afirmat că trupe nord-coreene au fost desfășurate în regiunea Kursk din Rusia. Acest teritoriu a fost recucerit în vară de forțele ucrainene, într-o ofensivă-surpriză, fapt ce subliniază evoluția conflictului dintre Moscova și Kiev.

Cu toate acestea, Sabrina Singh a reținut să confirme în mod oficial prezența trupelor nord-coreene în Kursk, precizând că „este probabil ca acestea să se deplaseze în acea direcție, spre Kursk, dar nu am mai multe detalii încă”.

Pe lângă mobilizarea soldaților nord-coreeni, livrările de armament din Coreea de Nord către Rusia pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei sunt evaluate la aproximativ 5,5 miliarde de dolari, conform unui studiu al Fundației Friedrich-Naumann, publicat luni.

Acest schimb de arme și posibilitatea ca trupele nord-coreene să fie utilizate în conflict evidențiază complexitatea și dinamica rapidă a războiului din Ucraina și a relațiilor internaționale implicate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro