Reclamă

Un apel la numărul de urgență 112 a mobilizat echipaje numeroase din Botoșani, după ce un bărbat a anunțat că s-a răsturnat cu vehiculul într-o râpă, fiind blocat sub acesta. Evenimentul s-a întâmplat sâmbătă, 26 octombrie, când apelul venit de la bărbat a pus pe fugă zeci de pompieri, paramedici și polițiști spre locul indicat de acesta.

Sperând să intervină într-o situație critică, echipele de salvare au ajuns rapid la locul cu pricina. Spre surprinderea lor, locul ‘accidentului’ s-a dovedit a fi un șanț de lângă drum, unde un triciclu electric era sprijinit de trunchiul unui copac. Bărbatul nu se afla sub vehicul, cum afirmase, ci era teafăr, scuturându-se de praf și fără răni vizibile.

După ce unul dintre pompieri a coborât triciclul de lângă copac, bărbatul s-a ridicat și a refuzat transportul la spital, concluzionându-se rapid că nu există nicio leziune care să necesite îngrijiri medicale. Evaluarea medicală desfășurată la fața locului a arătat că bărbatul se afla într-o stare bună de sănătate, permițându-i să părăsească locul fără ajutor suplimentar.

Incidentul a ridicat semne de întrebare asupra veridicității alarmelor primite prin numărul de urgență și a subliniat importanța utilizării responsabile a acestor resurse esențiale. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să folosească cu responsabilitate linia de urgență 112 pentru a evita situațiile de mobilizare inutilă a echipajelor de intervenție.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro