Reclamă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru intervalul 28 octombrie – 10 noiembrie, indicând o scădere treptată a temperaturilor și o probabilitate crescută de precipitații.

În primele zile ale perioadei de prognoză, temperaturile diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime de aproximativ 19 grade Celsius, în special pe 28 octombrie. Totuși, de la 1 noiembrie, valorile termice diurne vor începe să scadă progresiv spre medii de 16 grade. Minimele termice se vor situa între 8 și 9 grade și vor scădea în a doua săptămână a intervalului, atingând medii de 1 până la 4 grade.

Deși temperaturile vor fi peste mediile climatologice în prima săptămână, scăzând de la 20 de grade la 14 grade, acestea vor continua să coboare după 3 noiembrie spre o medie de 10 grade. Pe durata nopților, termometrele vor indica valori între 3 și 9 grade, iar în săptămâna a doua, acestea vor ajunge la medii de 0 până la 1 grad.

Până pe 31 octombrie, maximele vor trece de la 18 grade la 12 grade. După această dată, și până la finalul perioadei, acestea vor ajunge la valori de aproximativ 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor crește marcat după 31 octombrie.

Începutul intervalului va fi caracterizat de temperaturi diurne între 16 și 19 grade, dar după 2 noiembrie, se vor stabiliza la valori de 10-12 grade. Temperatura nocturnă, între 7 și 10 grade inițial, va staționa spre 3 grade în a doua săptămână.

Ploile sunt așteptate să-și facă simțită prezența din 2 noiembrie, accentuându-se către sfârșitul perioadei de prognoză.

Pe parcursul perioadei, temperaturile vor trece treptat de la valori de 14-24 de grade la început, spre medii de 1-2 grade până la sfârșit, în timp ce minimele nocturne vor coborî spre -4 grade, semnalând o răcire semnificativă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro