Reclamă

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, a cerut amânarea procesului său pentru agresiune sexuală, programat pentru luni, 28 octombrie. „Gérard Depardieu este extrem de afectat şi, din păcate, medicii săi i-au interzis să participe la audiere”, a declarat avocatul actorului în cadrul emisiunii FranceInfo, conform News.ro.

Depardieu este acuzat de agresarea sexuală a două femei în timpul filmărilor pentru ‘Les Volets Vers’ în anul 2021. Una dintre reclamante, o decoratoare de film de 55 de ani, a depus plângere împotriva actorului în februarie 2024. Aceasta susține că evenimentele au avut loc în septembrie 2021, într-un conac privat din Paris.

Actorul este deja investigat într-un alt caz pentru viol, agresiune sexuală, hărțuire sexuală și abuz sexist în timpul filmărilor pentru același film. Ancheta a fost deschisă după ce plângerea decoratoarei a fost formulată.

Gérard Depardieu, cunoscut la nivel mondial pentru cariera sa impresionantă cu peste 200 de filme, a fost obiectul mai multor acuzații de violență sexuală în ultimii șase ani. Multe dintre aceste plângeri au fost respinse din cauza prescrierii faptelor.

În august, Parchetul din Paris a cerut trimiterea lui Depardieu în fața instanței penale pentru a fi judecat pentru viol și agresiune sexuală asupra actriței Charlotte Arnould. Aceasta a fost prima care a formulat plângere împotriva actorului în 2018.

Gérard Depardieu și-a declarat mereu nevinovăția, afirmând în Le Figaro la 1 octombrie 2023: „Niciodată, niciodată nu am abuzat de o femeie”.

Depardieu rămâne un personaj central în industria filmului, dar acum confruntându-se cu provocări legale multiple, viitorul său în carieră este incert.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro