Reclamă

Marile orașe europene dau startul sărbătorilor de iarnă cu deschiderea târgurilor de Crăciun 2024, oferind turiștilor și localnicilor ocazia să se bucure de preparate culinare și tradiții specifice. Amsterdam va inaugura primul târg pe 15 noiembrie, urmat de Viena, pe 16 noiembrie.

Aceste târguri sunt unele dintre cele mai așteptate evenimente ale sezonului de iarnă, iar printre cele mai populare destinații se numără Viena, Budapesta, Praga, Munchen, Lisabona, Bratislava și Londra. „Ca în fiecare an, pentru piețele de Crăciun, românii se îndreaptă către destinații accesibile din Europa, acolo unde pot ajunge atât cu transport propriu, cât și cu avion, cu legături directe”, a declarat Cristina Basarab, Brand Manager într-o agenție de Turism din Cluj-Napoca.

În contextul unei creșteri a costurilor de călătorie cu 15-20% față de anul precedent, turiștii pot opta pentru destinații cu bugete variate. Orașe precum Budapesta și Bratislava oferă tarife mai accesibile la cazări și transport personal, în timp ce pentru cei care preferă călătoriile de lux sunt disponibile pachete cu avion inclus, cazare la hoteluri de lux și tururi cu ghid.

O noutate pentru anul acesta este posibilitatea organizării unor circuite tematice de târguri de Crăciun, care permit vizitarea mai multor destinații în aceeași regiune. Turștii pot explora, de exemplu, piețele din Stockholm, Helsinki, Tallinn sau Riga.

Târgurile de Crăciun din Europa își etalează atracțiile variate: la Amsterdam, vizitatorii pot descoperi Ice Village la Museumplein, iar Viena își întâmpină oaspeții cu un târg spectaculos în piața Rathausplatz, unde se găsesc peste 150 de standuri cu decorațiuni de iarnă și preparate culinare.

În Londra, Winter Wonderland din Hyde Park continuă să atragă atenția cu standuri de mâncare specifică, decorațiuni și atracții de divertisment. În Zürich, în fața Operei din Sechseläutenplatz, și la Berlin, în Gendarmenmarkt, târgurile își fac simțită prezența cu dulciuri tradiționale și meșteșuguri artizanale.

München, cu târgul desfășurat în Marienplatz, și Cracovia, în Piața Rynek Główny, oferă o încântare vizuală de meșteșuguri tradiționale și delicatese locale. Târgurile din Praga și Helsinki, cu locațiile lor emblematice, completează tabloul sărbătorilor de iarnă europene, oferindu-le vizitatorilor spectacolul sărbătorilor în variantă autentică și festivă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro