Reclamă

Donald Trump a participat la un interviu de trei ore cu Joe Rogan, renumitul realizator de podcasturi din SUA, ce a fost difuzat vineri. Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, a atins diverse subiecte, de la erori pe care le regretă din primul său mandat până la interacțiuni cu lideri internaționali și păreri despre viața extraterestră.

Acesta este primul interviu acordat de Trump lui Rogan, după ce, în urmă cu doi ani, Rogan a refuzat să-l primească în emisiune, descriindu-l pe Trump drept „o amenințare existențială la adresa democrației”. Cei doi au arătat o atmosferă prietenoasă, discutând despre pasiuni comune, cum ar fi Ultimate Fighting Championship, și prieteni mutuali, precum Elon Musk.

Interviul survine în momentul în care Trump încearcă să-și întărească influența asupra electoratului masculin, majoritar în rândul ascultătorilor podcastului lui Rogan. Cu 14,5 milioane de urmăritori pe Spotify și 17,5 milioane de abonați pe YouTube, podcastul lui Rogan se bucură de o audiență largă.

Trump a declarat că cea mai mare greșeală a sa din primul său mandat președințial a fost alegerea unor persoane nepotrivite în funcții cheie. A menționat că „neoconservatori sau oameni răi sau oameni neloiali”, printre care și fostul șef de cabinet John Kelly, i-au creat dificultăți, Kelly fiind descris ca „un bătăuș, dar o persoană slabă”.

În discuția cu Kim Jong-un, liderul nord-coreean, Trump a spus că, în ciuda momentelor tensionate cu „înțepături nucleare”, a ajuns să-l cunoască foarte bine, insistând pentru relaxarea regimul construcției de arme.

Referitor la politica externă, Trump a afirmat că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă el ar fi fost președinte, arătându-și convingerea că președintele rus, Vladimir Putin, nu ar fi făcut acest pas.

Discuțiile au inclus și tema vieții extraterestre. Trump și-a exprimat deschiderea față de posibilitatea existenței acesteia, deși Rogan a rămas sceptic. Fostul președinte a sugerat că ar putea exista forme de viață pe alte planete despre care nu se cunoaște încă.

În privința sănătății sale, Trump a evitat să discute despre starea sa medicală, deși a menționat că a impresionat medicii la un examen fizic, relatând că alergările pe bandă i-au fost descrise ca fiind „incredibile”.

Acest interviu este perceput drept o mișcare strategică menită să îmbunătățească imaginea candidatului republican în rândul alegătorilor săi tradiționali, oferindu-le o mostră din ideile și viziunile sale, chiar și pe teme mai neconvenționale precum viața extraterestră.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro