Reclamă

Noi imagini apărute în spațiul public surprind momentele critice în care cunoscutul șofer elvețian, autoproclamat „nepotul lui Dracula”, a trecut cu o viteză amețitoare pe lângă mașinile parcate, încercând să scape de agenții de poliție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Sibiu au reacționat la această dezvăluire, subliniind că toate procedurile au fost respectate și că nu a existat un „scut uman” format de poliție.

Potrivit comunicatului transmis de Poliție, autovehiculele au fost oprite de șoferi, nu ca efect al unei acțiuni a agenților: „Imaginile apărute sunt binevenite pentru că explică în detaliu modul de intervenție al polițiștilor, arătând clar că nu a fost realizat un scut uman și nici nu au fost oprite mașinile de către polițiști. Șoferii au oprit spontan, în contextul evenimentelor dinamice.”

Oficialii subliniază că polițiștii au acționat pentru a proteja ceilalți participanți la trafic, iar timpul scurt nu a permis montarea dispozitivului „spike”. „Din cauza timpului extrem de scurt, câteva secunde, polițiștii au renunțat la montarea dispozitivului pentru a evita riscul crescut de coliziune care ar fi putut fi tragic,” au arătat aceștia.

Inspecția Poliției Sibiu a declarat că imaginile confirmă că vehiculele au fost oprite de către șoferi din proprie inițiativă, nu la invitația polițiștilor care încercau să ajungă în spatele coloanei pentru a proteja participanții la trafic.

Poliția va analiza în continuare toate datele disponibile și le va corela cu imaginile pentru a identifica eventuale măsuri de îmbunătățire a mecanismelor de intervenție în astfel de situații complexe și riscante.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro