Reclamă

O rachetă rusească a lovit vineri seara orașul Dnipro din estul Ucrainei, ucigând patru persoane, între care și un copil, conform informațiilor date publicității sâmbătă de autoritățile locale. Alte 20 de persoane au fost rănite, printre acestea aflându-se și copii, potrivit guvernatorului regiunii Dnipro, Serhi Lisak.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul, referindu-se la agresori drept „ucigașii ruși”, conform agenției de presă AFP citată de Agerpres. Bilanțul atacului a fost anunțat pe platforma Telegram de guvernatorul Serhi Lisak, care a subliniat că printre răniți se află o fată de opt ani, una de 16 ani și doi băieți de 17 ani. Acesta a precizat că lovitura a venit cu puțin înainte de miezul nopții, cauzând distrugeri semnificative la mai multe blocuri de locuințe, case și un spital. Lisak a difuzat imagini cu ruine și un salon de spital cu ferestrele distruse.

În plus, regiunea Kiev a fost ținta altor atacuri în cursul nopții. Aici, s-au raportat victime, un mort și un rănit, conform administrației militare regionale. Atacurile au continuat după ce, vineri, un bloc de locuințe din capitală a fost lovit cu o dronă, provocând moartea unei adolescente și rănirea altor șase persoane. De asemenea, drona a provocat un incendiu, a specificat guvernatorul Serhi Popko.

Pe fondul acestor evenimente, președintele Zelenski a declarat că „după toate cele spuse la Kazan, ucigașii ruși și-au reluat obiceiurile”. La Kazan a avut loc săptămâna aceasta un summit BRICS, la care a participat și secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Liderii prezenți au făcut un apel la pace. Potrivit France Presse, președintele ucrainean a refuzat întâlnirea cu Guterres, după ce acesta s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro