Reclamă

Hannah Avram, în vârstă de 21 de ani, luptă în armata Israelului, după ce a fost profund marcată de atacul Hamas din 7 octombrie 2023. Tânăra, care a plecat din România la vârsta de zece ani, a simțit că trebuie să facă mai mult pentru a apăra țara care i-a devenit casă. „Lupt pentru prietenii mei care au fost răniți sau omorâți”, declară Hannah într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

Hannah are dublă cetățenie româno-israeliană și, de la mutarea ei în Israel, s-a integrat complet în societatea israeliană. În ziua atacului Hamas, ea își desfășura stagiul militar obligatoriu. Deși se apropia de încheierea stagiului, dorința de a susține eforturile de apărare ale Israelului a determinat-o să continue.

Atacul din 7 octombrie 2023 a dus la decesul a peste 1.200 de israelieni și 250 au fost luați ostatici, mulți dintre aceștia încă fiind deținuți în Gaza. Situația a determinat Israelul să lanseze un război împotriva Hamas din Fâșia Gaza și Hezbollah din Liban. Hannah Își amintește cum a ales să iasă pe front alături de camarazii săi: „Părinților mei le-a plăcut ideea, dar nu au crezut că războiul va fi atât de periculos”.

„Mi-am amintit că dacă nu suntem noi, tinerii din armată, nu are cine să lupte împotriva organizației Hamas sau Hezbollah”, spune Hannah, subliniind importanța tinerilor în acest conflict. Ea adaugă că și-a păstrat optimismul, declarând că încearcă să zâmbească și să glumească, chiar și în momente dificile.

Hannah participă la misiuni la granița cu Egiptul, unde patrulează zilnic, în timp ce își îndeplinește rolul în protejarea comunităților apropiate de graniță. Se gândește cu emoție la atacurile anterioare când unitatea sa a fost vizată, subliniind un episod în care, cu puțin timp înainte de atacul major din octombrie, unitatea sa a fost ținta tirurilor.

Părinții lui Hannah plănuiesc să se întoarcă în România, iar sora ei, acum în vârstă de 15 ani, dorește să studieze arhitectura în țara natale. În timp ce familia sa își pregătește revenirea, Hannah rămâne indecisă dacă va urma aceeași cale sau va rămâne în Israel: „Da, părinții mei o să se întoarcă în România, eu încă nu știu sincer”, explică ea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro