Reclamă

Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, alături de un jurnalist și un om de afaceri, a fost pus sub control judiciar vineri seara, decizia luată de Curtea de Apel Ploiești fiind în dosarul în care este cercetat fostul edil. Propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești de arestare preventivă a fost respinsă de instanță.

Măsura controlului judiciar nu este definitivă, iar surse judiciare au precizat pentru Agerpres că alături de Volosevici, un administrator de firmă care fusese reținut în același dosar a primit aceeași măsură. Totodată, alte două persoane au fost prezentate cu propunere de arestare preventivă.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în data de 24 octombrie au avut loc șapte percheziții la locuințele inculpaților, precum și la sediile sociale ale mai multor societăți comerciale, fiind cercetate infracțiuni precum cumpărare de influență, trafic de influență, șantaj, uzurparea funcției și altele.

Suspectul Andrei Volosevici este acuzat că, în perioada aprilie-septembrie 2021, în calitate de primar al municipiului Ploiești, și-a folosit poziția pentru a influența rezilierea sau încheierea unor contracte de închiriere de spații comerciale prin metode necorespunzătoare. Potrivit Parchetului, în calitate de primar, acesta ar fi intervenit repetat utilizând injurii și amenințări.

În același dosar, un jurnalist de la o publicație locală ar fi fost implicat în fapte de corupție, intervenind pe lângă primar în schimbul unor sume de bani pentru a asigura încheierea unor contracte și pentru a interveni pe lângă Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.

14 persoane au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro