Reclamă

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat vineri aprobarea unui nou ordin referitor la bursele studenților, stabilind cuantumul minim al bursei sociale la 925 de lei. Această sumă a fost propusă de Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior și are ca scop acoperirea cheltuielilor minime de masă și cazare pentru studenți.

Ligia Deca a subliniat importanța acestui nou ordin într-o postare pe Facebook: „Burse mai mari pentru studenți! Am aprobat noul ordin de ministru privind bursele studenților. Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare.”

Ministrul Educației a precizat că, având autonomie, universitățile pot decide să majoreze această sumă, în funcție de posibilitățile financiare proprii. Ordinul aduce și majorări ale altor burse. Astfel, bursa pentru doctorat crește de la 3.200 lei la 3.700 lei, iar studiile universitare de licență didactică cu dublă specializare sau masterat didactic au o bursă crescută de la 3.158 lei la 3.700 lei.

Pe lângă acestea, studenții care au obținut rezultate de excelență olimpică în liceu vor beneficia de burse diferențiate: 3.700 de lei pentru premiul I, 2.775 pentru premiul II și 1.850 pentru premiul III.

Aceste modificări au scopul de a sprijini studenții și de a motiva performanța academică, dar și de a le oferi celor defavorizați un sprijin financiar adecvat pentru continuarea studiilor universitare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro