Reclamă

Ion Țiriac a dezvăluit într-un interviu acordat publicației „We love tennis” că Simona Halep a făcut o greșeală după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022. Acesta afirmă că jucătoarea ar fi trebuit să declare că „pur și simplu a băut” suplimentul pregătit de echipa sa, însă ea a ales să își protejeze staff-ul.

„Ceea ce știu este că în 2022, la US Open, vineri a fost testată cu rezultat negativ, iar luni, după ce a pierdut în fața ucraineencei Daria Snigur, a fost testată pozitiv. Odată ce a fost testată pozitiv, a făcut o mare greșeală: ar fi trebuit să spună că pur și simplu a băut suplimentul pregătit de staff-ul său. În schimb, ea și-a protejat echipa”, a declarat Ion Țiriac. Acesta a încercat să o ajute, dar Simona a insistat că ea a fost cea care a consumat suplimentul. Ulterior, Patrick Mouratoglou, antrenorul ei, a acceptat responsabilitatea pentru neglijență.

Simona Halep a fost depistată cu roxadustat, substanță interzisă de WTA, la un control antidoping efectuat la US Open. Drept urmare, a fost sancționată cu suspendare de patru ani de Agenția Internațională de Integritate în Tenis. Halep a menționat că incidentul a fost cauzat de neglijența echipei sale și de ghinion: „Am crezut întotdeauna în oamenii cu care lucrez… când mi-au recomandat acest supliment am întrebat de foarte multe ori dacă e testat și dacă e sigur…”

În primăvara acestui an, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport a decis reducerea suspendării de patru ani la nouă luni, permițându-i Simonei Halep să revină pe terenul de tenis.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro