Reclamă

Curtea de Apel Iași a decis vineri excluderea din dosarul penal al fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a probelor constând în înregistrări efectuate cu ajutorul dispozitivelor tehnice. Buzatu este acuzat de luare de mită, dar instanța a înlăturat și dispoziția de începere a judecății în cazul său.

Conform instanței, „în temeiul art. 347 rap. la art. 425 indice 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală, admit contestațiile formulate de P.Î.C.C.J. – D.N.A. – Serviciul Teritorial Iași şi de inculpații Buzatu Dumitru și Judele Radu împotriva hotărârilor anterioare ale Tribunalului Vaslui”.

Instanța a respins ca nefondată cererea lui Dumitru Buzatu pentru invocarea incompatibilității judecătorului, însă a admis cererea formulată de Judele Radu privind nelegalitatea unor probe administrate în cursul urmăririi penale.

Decizia de vineri exclude probe importante din dosar, cum ar fi declarația martorei Gabriela Plesca, procesele verbale cu redarea înregistrărilor audio, și suporturile optice aferente. Instanța a declarat nulitatea absolută în aceste cazuri și a dispus îndepărtarea fizică a acestor probe din dosar.

Un nou termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie, când se va decide dacă dosarul va fi trimis înapoi la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Aceste decizii urmează după ce, pe 17 aprilie, Curtea de Apel Iași a confirmat plasarea lui Dumitru Buzatu în arest la domiciliu. Anterior, acesta fusese arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant delict primind 1,25 milioane de lei mită pentru a facilita atribuirea unui contract.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro