Reclamă

Investițiile imobiliare cunosc un interes din ce în ce mai ridicat din partea persoanelor care privesc acest domeniu ca pe o oportunitate de câștig financiar sigur în viitor. Potrivit analiștilor, mulți investesc cu încrederea că valoarea proprietăților va crește sau că venitul din chirii va acoperi rapid cheltuielile.

Oana Dumitru, consultant financiar, arată că investitorii sunt din ce în ce mai atrași de clădirile cu destinație mixtă, în ciuda randamentelor mai bune obținute de investițiile în clădirile de birouri. „în acest caz, suma investită este una ridicată”, explică Dumitru.

În ceea ce privește finanțarea prin credite imobiliare cu scopul închirierii ulterioare, consultantul atrage atenția asupra dobânzilor. „Băncile, în momentul în care analizează acordarea unui credit de acest tip, se uită la sursa de rambursare. Am clienți care vin și zic: „păi, cum, dacă am un activ de 4 milioane de euro, de ce nu pot să iau 2 milioane de euro?.” Pentru că e foarte importantă și sursa de rambursare și atunci chiriile, cu siguranță, sunt o sursă de rambursare”, precizează Oana Dumitru.

Din punct de vedere geografic, în București, zonele preferate de investitori pentru proiecte noi sunt nordul, vestul și sudul orașului. „Bucureștiul a crescut foarte mult în ultimii 10 ani. Zona de nord este prima care îmi trece prin minte, dar și zona de vest s-a extins fabulos de mult, și zona de sud. Practic, asta arată apetit, sigur, în funcție și de bugetul fiecăruia, dar arată apetit pentru aceste proiecte noi”, adaugă Dumitru.

Investițiile în imobiliare sunt considerate avantajoase în România datorită trendului proprietății asupra locuințelor. „Românilor le place proprietatea. Dacă ne uităm, peste 95% din locuințe practic sunt proprietate și atunci cumva cred că este un trend natural și nativ această achiziție de locuințe. Din punct de vedere al rentabilității, așa este. Deși prețul mediu a crescut și în România în ultimii cinci ani, încă este avantajos comparativ cu alte piețe din Europa de Vest, de exemplu”, concluzionează consultantul.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro