Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent, în urma unei întâlniri la Palatul Victoria cu reprezentanții asociațiilor rezerviștilor militari, că Parlamentul României va adopta până la jumătatea lunii noiembrie un proiect de lege pentru eliminarea inechităților în calculul pensiilor militare. Acest proiect prevede completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„Respectul față de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susțin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechitățile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaților, iar în două săptămâni va trece și de Senat. Fac apel către toți competitorii politici să nu mai folosească instituțiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliția Română și toate celelalte instituții din sistemul național de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice”, a declarat Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă al Executivului.

Proiectul a fost deja avizat pozitiv de Guvern, care, printr-un punct de vedere adoptat pe 23 octombrie, susține demersul legislativ. Inițiativa legislativă s-a bucurat de atenție și sprijin din partea unor figuri marcante ale guvernului, fiind discutată în prezența vicepremierului Marian Neacșu, ministrului muncii și solidarității sociale Simona-Bucura Oprescu, ministrului apărării naționale Angel Tîlvăr, șefului cancelariei prim-ministrului Alexandru-Mihai Ghigiu și secretarului de stat în MAI, Bogdan Despescu.

Adoptarea acestui proiect de lege va corecta inechitățile în aplicarea actualelor prevederi privind pensiile militare, asigurând echitate pentru aceștia în privința drepturilor de pensii. Procesul legislativ este susținut de o mobilizare accelerată în ambele camere ale Parlamentului, cu date precise de aprobare și angajament pentru eficacitatea sa.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro