Reclamă

Un bărbat din Alba a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare și a fost obligat la plata unor daune materiale și morale, după ce a sustras un încărcător de pistol marca Glock și diverse obiecte din locuința fostului ministru al Apărării, Teodor Atanasiu. De asemenea, a fost condamnat pentru infracțiuni de ultraj împotriva mai multor polițiști și personal medical, potrivit informațiilor oferite de Agerpres.

Decizia a fost luată de Judecătoria Alba Iulia, însă nu este definitivă. Judecătorii au dispus ca inculpatul să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de mai multe persoane vătămate, inclusiv un medic psihiatru și polițiști, timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Instanța a admis în parte acțiunile civile formulate de soții Atanasiu, obligând inculpatul la plata a 31.582,60 de lei ca daune materiale și 10.000 de lei ca daune morale. Acțiunea civilă a soției fostului ministru a fost respinsă în ceea ce privește cererea de daune pentru utilități neachitate.

Potrivit judecătorilor, inculpatul a sustras și a distrus prin ardere mai multe bunuri închiriate dintr-un imobil al familiei Atanasiu și a amenințat cu moartea persoane din serviciul public, inclusiv polițiști și personal medical, prin diverse modalități, inclusiv prin rețele sociale.

Bărbatul a fost trimis în judecată în iunie, fiind acuzat de multiple infracțiuni, incluzând furt calificat, distrugere și ultraj. El a transmis amenințări cu moartea inclusiv către Raed Arafat în 2020.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro