Reclamă

Rusia a lansat un nou atac asupra capitalei Ucrainei, Kiev, în cursul nopții de joi spre vineri, trimițând două valuri de drone asupra orașului. Acesta este al 15-lea atac aerian asupra Kievului în luna noiembrie, potrivit declarațiilor oficialilor ucraineni de vineri.

Administratorul militar al orașului, Serhii Popko, a informat că peste o duzină de drone au fost doborâte deasupra orașului în timpul atacului, care a durat aproximativ patru ore. Acesta a menționat într-o postare pe Telegram că nu au fost raportate răniți, însă fragmentele de drone distruse au declanșat un incendiu ce a fost ulterior stins.

Corespondenții Reuters au confirmat că au auzit mai multe explozii vineri dimineață, în timp ce forțele aeriene ucrainene au reușit să distrugă 36 dintre cele 63 de drone lansate de Rusia. Dronele au vizat diferite regiuni din Ucraina, cu cele mai multe fiind doborâte în regiunile Kiev și Odesa. Cu toate acestea, semnalul pentru alte 16 drone s-a pierdut.

Acest atac face parte din conflictul de lungă durată dintre Ucraina și Rusia, început în februarie 2022, când invazia la scară largă a fost inițiată de Moscova. Deși Rusia neagă că ar viza civili în aceste atacuri, raidurile frecvente cu rachete și drone asupra orașelor din spatele liniei frontului continuă, afectând infrastructura și siguranța locuitorilor, conform Reuters.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro