Reclamă

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, Bogdan Vasiliu, a fost reținut pentru luare de mită și abuz în serviciu, potrivit unui comunicat emis de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Vasiliu ar fi cerut 200.000 de euro unui om de afaceri, reținut și el în cadrul aceluiași dosar, pentru atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei și restaurantului clubului.

Alături de Vasiliu, a mai fost reținut și Marian Florin Radu, manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid, suspectat de complicitate la luare de mită și abuz în serviciu. De asemenea, un om de afaceri este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform DNA, în luna iulie 2024, Bogdan Vasiliu ar fi solicitat suma de 200.000 de euro de la omul de afaceri G.M.M. pentru facilitarea atribuirii unor contracte privind închirierea cantinei și restaurantului, precum și pentru servirea mesei sportivilor. Din suma cerută, Vasiliu ar fi primit deja 30.000 de euro în conturile sale personale și 348.103 lei, echivalentul a 70.000 de euro, prin intermediul conturilor unei societăți pe care o controla. Diferența de 100.000 de euro urma să fie eșalonată lunar, câte 10.000 de euro, până la achitarea totală.

În plus, Vasiliu urma să primească un procent de 33% din profitul societății implicate, precum și plata unor sume lunare de 7.000 lei și 3.500 lei pentru Marian Florin Radu și încă o persoană apropiată de Vasiliu. Marian Florin Radu ar fi fost implicat în decontarea unor sume de bani prin întocmirea fictivă a unor situații lunare care indicau un număr mai mare de porții de masă oferite sportivilor decât cel real.

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor implicați, începând cu data de 24 octombrie 2024. Investigațiile continuă pentru elucidarea întregului context și stabilirea responsabilităților implicate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro