Reclamă

Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost atacat de un urs vineri dimineaţa, în satul Lutu Roşu din comuna prahoveană Bertea. Conform primelor informaţii, acesta a suferit răni multiple la nivelul capului, dar se află în stare de conştienţă. Personalul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova oferă asistenţă la faţa locului, iar o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă a fost trimisă pentru a gestiona situaţia.

„Victima este stabilă şi conștientă în prezent“, a declarat un reprezentant al ISU Prahova. Într-un efort de a proteja cetăţenii din teritoriu, autorităţile au transmis un mesaj de avertizare RO-Alert prin care au sfătuit localnicii să evite zona, să rămână în locuinţe și să păstreze distanța față de animal.

Atacul s-a produs în apropierea locuinţei bărbatului, iar vecinii relatează că zona a mai întâmpinat situaţii asemănătoare în trecut. „Trebuie să avem grijă, mai ales în timpul dimineţilor, când urşii sunt mai activi”, a adăugat alt locuitor al comunei.

Incidentul din comuna Bertea subliniază necesitatea unei mai mari atenţii asupra măsurilor de prevenire şi protecţie împotriva atacurilor animalelor sălbatice. De asemenea, autorităţile îşi continuă eforturile de a monitoriza situația și de a asigura liniştea şi siguranţa comunităţii.

Conform surselor locale, de mâine, reprezentanții județeni urmează să considere măsuri suplimentare pentru a preveni astfel de incidente.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro