În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei României. În acest an, evenimentul va fi marcat printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară și în bazele militare din teatrele de operații unde sunt staționați militarii români. Vor avea loc ceremonii și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele unde țara noastră deține reprezentanțe permanente.
Ziua de 25 octombrie a fost instituită ca Ziua Armatei Române printr-un decret (nr. 381 din 01.10.1959) emis în anul 1959. Această dată marchează eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă în 1944, în urma Bătăliei de la Carei, și reprezintă ultima etapă de eliberare a teritoriului actual al României, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial.
Programul activităților principale de Ziua Armatei va include, de asemenea, survolarea monumentului și ceremonii oficiale. În București, evenimentul „ONOR Armatei României” va fi organizat de Ministerul Apărării Naționale, alături de Asociația O.N.O.R. – Oameni, Națiune, Onoare Respect, și Primăria Municipiului București, prin ARCUB, de-a lungul Căii Victoriei, între Ateneul Român și Palatul Cercului Militar Național.
Deschiderea oficială va avea loc vineri, 25 octombrie, de la ora 19:00, în Piața George Enescu. Evenimentul va fi acompaniat de un spectacol al Muzicii Reprezentative a Armatei, alături de Formația 1st Cavalry Division Band a armatei americane și artiști ai Operei Naționale București, conform comunicatului Ministerului Apărării Naționale.
Ceremonii similare se vor desfășura în principalele garnizoane din țară, precum și la monumentele eroilor și cimitirele ostașilor români din Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Slovacia și Ungaria.