Reclamă

Paisprezece reprezentanți ai unor firme sunt cercetati de către procurorii din Caraș-Severin pentru reținerea contribuțiilor salariale fără a le vira sau doar parțial către organele fiscale. Prejudiciul total estimat depășește 8,3 milioane de lei.

În cadrul acțiunii denumite „Jupiter”, coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub îndrumarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au emis joi 23 de mandate de percheziție domiciliară în opt dosare de urmărire penală privind evaziunea fiscală.

Perchezițiile s-au desfășurat la 19 adrese din județul Timiș, dar și în județul Caraș-Severin, județul Hunedoara și în municipiul București.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022-2024, 14 persoane, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, au reținut și nu au virat contribuțiile către organele fiscale competente sau le-au virat parțial sumele reținute pentru salarii și veniturile asimilate acestora (impozite și contribuții sociale), provocând un prejudiciu semnificativ bugetului de stat”, au precizat procurorii.

Estimările preliminare indică un prejudiciu de 8.345.226 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități. În urma acțiunilor desfășurate, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale celor implicați, în valoare totală de 5.870.213 lei. În plus, s-au pus sub sechestru sume în numerar de 72.100 lei și 550 euro, iar asupra unor portofele virtuale de criptomonede, valoarea de piață fiind aproximativ 60.000 de lei, precum și popririi asupra sumei de 80.000 de euro.

Ulterior perchezițiilor, o sumă de 50.000 de lei a fost plătită către organele fiscale prin virament bancar.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro