Reclamă

Cinci agenți de Poliție Rutieră din județul Bacău au fost plasați sub control judiciar și le este interzis să-și exercite activitatea, fiind suspectați de luare repetată de mită de la șoferi pentru a evita amendarea acestora sau pentru a aplica sancțiuni mai ușoare. Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău a condus investigațiile în cadrul unei cauze penale conduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit DGA, măsura controlului judiciar a fost dispusă pe 22 și 23 octombrie 2024 pentru o perioadă de 60 de zile. Inculpații sunt agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău – BDNE Onești și Poliția Municipiului Onești – Biroul Rutier și sunt acuzați de infracțiuni de luare de mită și fals intelectual.

Conform comunicatului de presă transmis de Direcția Generală Anticorupție, sursa citată indică faptul că, în perioada iunie-noiembrie 2022, cei cinci inculpați ar fi primit mită în formă de bani și bunuri de la persoane fizice și conducători auto. Aceste sume erau oferite pentru a nu aplica sancțiuni legale sau pentru a aplica sancțiuni reduse. Mai mult, agenții, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit procese verbale de contravenție în care au înscris informații false sau au omis, cu intenție, includerea unor date corecte, în scopul de a favoriza conducătorii auto.

Sub control judiciar, inculpații sunt obligați să se abțină de la desfășurarea activităților în cadrul cărora au comis faptele ce li se impută. Aceasta este doar una dintre măsurile restrictive care le-au fost impuse în cadrul procesului de investigare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro