Reclamă

Băncile din România au înregistrat o creștere remarcabilă în activitatea de creditare, acordând în perioada ianuarie – august 2024 credite populației și companiilor în valoare totală de aproape 114 miliarde lei. Această cifră reflectă o creștere de 28% față de aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor prezentate la conferința organizată de Asociația Română a Băncilor și Digi24. La acest eveniment, participanții au dezbătut teme esențiale legate de creditare.

Valoarea creditelor noi acordate în primele opt luni ale anului reprezintă 27,9% din soldul creditului neguvernamental înregistrat în luna august 2024. Acest sold a ajuns la un total de 407,89 miliarde lei pe finalul lunii august, fiind calculat din diferența dintre creditele noi acordate populației și companiilor și rambursările, fie ele parțiale sau totale, dar și vânzările de credite.

Pe fondul acestei creșteri în activitatea de creditare, discuțiile din cadrul conferinței s-au concentrat și pe implicațiile acestei dinamici pentru economia românească, dar și pe modalitățile prin care instituțiile financiare pot sprijini în mod sustenabil consumatorii și companiile în accesarea de fonduri.

Continuați să urmăriți Digi24 pentru mai multe informații și dezbateri pe tema educației financiare și altor subiecte de actualitate economică.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro