Reclamă

Marcel Ciolacu se află în fruntea clasamentului intenției de vot pentru turul I al alegerilor prezidențiale, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research între 11 și 18 octombrie 2024. Datele arată că liderul PSD ar învinge toți contracandidații în turul II, în timp ce Nicolae Ciucă ar obține cel mai slab scor.

Sondajul arată că, dintre cei care și-au exprimat preferința, 24,1% ar vota pentru Marcel Ciolacu, 20,7% pentru George Simion, 18,1% pentru Mircea Geoană, 15% pentru Elena Lasconi și 8,2% pentru Nicolae Ciucă. Alte opțiuni includ pe Cristian Diaconescu cu 5,1%, Kelemen Hunor cu 3,8%, iar Ludovic Orban și Cristian Terheș câte 1,9% fiecare.

Dintre respondenții care au afirmat că vor participa sigur la vot, 25,8% l-ar alege pe Ciolacu, 20,4% pe Simion, 19,2% pe Geoană, iar Lasconi și Ciucă ar primi 14% și, respectiv, 7,8%.

Sondajul relevă că 72% dintre participanți sunt deciși să se prezinte la urne. Estimarea prezenței la turul I este de 58,6%.

Rezultatele pentru turul II indică că Ciolacu ar obține 56% din voturi într-o confruntare cu Simion, 55,6% împotriva lui Geoană, 53% în fața lui Lasconi și 63,1% împotriva lui Ciucă.

Cercetarea sociologică a fost realizată prin metoda CATI pe un eșantion reprezentativ de 1106 persoane, cu o marjă de eroare de +/-2.95% și un grad de încredere de 95%.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro