Reclamă

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a votat joi pentru ratificarea unui tratat de parteneriat între Rusia şi Coreea de Nord în domeniul apărării. Această mișcare vine în contextul în care Occidentul acuză Coreea de Nord că pregăteşte să furnizeze Moscovei trupe pentru războiul din Ucraina, conform surselor Reuters preluate de Agerpres.

Tratatul de apărare reciprocă a fost semnat de preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în timpul vizitei lui Putin la Phenian din iunie. Pactul marchează un nou pas în aprofundarea cooperării între cele două națiuni, o relație ce s-a intensificat de la începutul conflictului ucrainean.

Oficiali din Coreea de Sud şi Ucraina au declarat că trupele nord-coreene se pregătesc să fie desfășurate în sprijinul Rusiei. Aceste afirmații intensifică tensiunile în regiune și ridică semne de întrebare cu privire la implicațiile strategice pe termen lung ale acestei alianțe. Nu au fost oferite detalii suplimentare despre tipul de sprijin militar pe care regimul nord-coreean l-ar putea oferi Rusiei.

Războiul din Ucraina a catalizat dezvoltarea de noi alianțe și parteneriate strategice, printre care și aceasta între Rusia și Coreea de Nord. Comentatorii internaționali observă că această alianță ar putea avea efecte semnificative asupra echilibrului de putere din regiune.

Rusia și Coreea de Nord, aflate sub diverse sancțiuni internaționale, par să își consolideze relațiile pentru a-și susține interesele reciproce pe scena mondială, în pofida presiunilor externe. Aprofundarea relațiilor dintre cele două state are loc într-un climat geopolitic complex, marcat de conflicte și alianțe regionale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro