Reclamă

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat joia trecută că se aşteaptă ca anul viitor să se încheie războiul din Ucraina, subliniind că decizia cu privire la modalitatea încheierii conflictului aparţine poporului ucrainean. Ea a fost fermă în afirmația sa că, dacă ar fi președinta Ucrainei, nu ar ceda teritorii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la Radio Guerilla, potrivit news.ro.

Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale din România, a subliniat speranța că țara noastră va juca un rol mai important pe plan internațional în viitor. Ea a criticat președinția actuală, acuzând-o de inactivitate: „am avut un președinte leneș”. Aceasta crede că România poate aspira la o poziție mai proeminentă pe scena internațională.

Întrebată despre riscul implicării României în războiul dintre Ucraina și Federația Rusă, Lasconi a minimizat această posibilitate, afirmând: „Nu cred că se va ajunge acolo. (…) Cred că la anul s-ar încheia acest război. Cum se va încheia este decizia poporului ucrainean. Eu am spus-o mereu, dacă aş fi preşedintele Ucrainei nu aş ceda teritorii, sub nicio formă.” Ea a specificat că deciziile referitoare la conflict sunt prerogativele vizate exclusiv de Ucraina, nu de președinți ai unor țări vecine.

Elena Lasconi și-a exprimat încrederea că, sub conducerea ei, România ar putea sta „la masa greilor” datorită unei politici externe robuste, care trebuie susținută și de o politică internă solidă.

În concluzie, Elena Lasconi a trasat direcțiile pe care le consideră esențiale pentru viitorul României, subliniind importanța ambelor dimensiuni politice – internațională și internă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro