Reclamă

Turcia a desfășurat miercuri noaptea lovituri aeriene asupra unor ținte din nordul Siriei și al Irakului, după ce un atac asupra sediului unei companii aerospațiale turcești de lângă Ankara s-a soldat cu moartea a patru persoane și 14 răniți. Conform guvernului turc, atacul a fost asociat cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație catalogată drept teroristă de către Turcia și cu cartierul general în Munții Qandil din nordul Irakului.

În plus, Turcia consideră că milițiile kurde YPG din nordul Siriei sunt o extindere a PKK. „Forțele armate turce… vor continua cu hotărâre și fermitate lupta împotriva terorismului, pentru supraviețuirea și securitatea țării și a națiunii noastre, până când nu va mai rămâne nici un singur terorist”, a comunicat Ministerul Apărării din Turcia, menționând că 32 de ținte au fost lovite pe parcursul nopții de operațiuni.

Atacul terorist de miercuri din Ankara, care a avut loc la fabrica de avioane și drone TUSAȘ în jurul orei 16:00, a dus la decesul a cel puțin șapte persoane, inclusiv cei doi atacatori, și rănirea altor 22 de oameni. Exploziile și focurile de armă au fost sesizate de locuitori, iar publicația Hurriyet a relatat că incidentul a zguduit capitala Turciei.

Loviturile aeriene demonstrează angajamentul Turciei de a răspunde cu fermitate la atacurile teroriste și de a asigura securitatea națională. Autoritățile își reafirmă hotărârea de a neutraliza grupările teroriste ce amenință țara și stabilitatea regiunii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro