Reclamă

Statele Unite au obținut informații cu privire la deplasarea a cel puțin 3.000 de soldați nord-coreeni în estul Rusiei, unde aceștia urmează un program de antrenament militar. Cu toate acestea, încă nu se știe dacă trupele vor participa direct în conflictul din Ucraina. Informațiile au fost prezentate de John Kirby, consilier pentru comunicații privind securitatea națională al Casei Albe, în cadrul unei sesiuni de informare desfășurate pe 23 octombrie.

Kirby a declarat că „între începutul și mijlocul lunii octombrie, Coreea de Nord a deplasat cel puțin 3.000 de soldați în estul Rusiei”. Soldații au fost transportați pe cale maritimă din zona Wansan din Coreea de Nord și au sosit la Vladivostok, Rusia. De acolo, au fost trimiși la diverse locații de antrenament militar aflate în estul țării, unde, în prezent, își desfășoară pregătirea militară.

Cu toate că implicarea lor ulterioară în operațiuni de luptă rămâne incertă, Kirby a subliniat că „aceasta este cu siguranță o probabilitate extrem de îngrijorătoare”. După finalizarea antrenamentului, soldații nord-coreeni ar putea fi trimiși mai departe, spre vestul Rusiei, pentru a se angaja în conflictul împotriva forțelor ucrainene.

Deși încă nu există claritate cu privire la planurile finale pentru aceste trupe, relocarea și pregătirea lor într-o zonă atât de sensibilă subliniază tensiunile continue din regiune. Informațiile furnizate de Kirby arată doar un aspect al relațiilor complexe internaționale și al influenței reciproce dintre Coreea de Nord și Rusia în contextul conflictului din Ucraina.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro