Reclamă

Directorul general al Boeing, Kelly Ortberg, a comunicat că nu există o soluție rapidă pentru criza actuală a companiei, datorată unor pierderi totale de aproape 8 miliarde de dolari în acest an. Pierderile financiare majore au fost accentuate de o grevă de cinci săptămâni care a stopat producția modelelor 737 MAX, 777 și 767, dar și de efectele negative rezultate din divizia de apărare și spațiu aflată în declin.

Într-o scrisoare adresată angajaților, Ortberg a evidențiat necesitatea unei „schimbări fundamentale de cultură” pentru redresarea companiei. Directorul a recunoscut, de asemenea, daunele aduse reputației Boeing, menționând că statutul „iconic” al firmei a fost pierdut.

„Este o navă mare care va dura ceva timp să se întoarcă, dar când o va face, are capacitatea de a fi din nou grozavă”, a afirmat Ortberg într-un mesaj adresat membrilor companiei. De asemenea, a subliniat necesitatea de îmbunătățire a performanțelor în divizia de apărare și în programele 737 MAX și 777.

Directorul financiar al companiei, Brian West, a precizat că Boeing va continua să consume numerar până în 2025, situație care a dus la scăderea acțiunilor cu 3,1%. Se ia în considerare o ofertă de valori mobiliare, iar Reuters a raportat că aceasta ar putea aduce aproximativ 15 miliarde de dolari.

Ortberg explorează vânzarea unor active și reducerea forței de muncă, cu scopul de a se concentra pe fabricația de avioane civile și apărare de bază, abordare ce include și ambițiile de a optimiza performanțele companiei.

„Cred că ne este mai bine să facem mai puține lucruri și să le facem mai bine, decât să facem mai multe și să nu le facem bine”, a declarată Ortberg. În același timp, se așteaptă ca o propunere de contract să fie votată de muncitori, deși analiștii sunt rezervați în privința ratificării sale.

West a explicat că obiectivul anterior al Boeing de a produce 38 de avioane 737 MAX lunar este amânat din cauza grevei. Totuși, repornirea producției, deși cu dificultăți, reprezintă o prioritate pentru companie.

Boeing se vede și în situația de a-și recâștiga susținerea furnizorilor care au amânat investițiile și anunțat concedieri, solicitându-le sprijinul pentru planurile de producție. „Este mult mai greu să pornești din nou totul decât să oprești”, a comentat Ortberg cu privire la redresarea companiei.

În timpul prezentării financiare, Boeing a raportat un consum de numerar de 1,96 miliarde de dolari pentru trimestrul curent, în comparație cu 310 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile trimestriale au scăzut cu 1%, până la 17,84 miliarde de dolari. Divizia de aeronave comerciale a înregistrat pierderi de 4 miliarde de dolari, în vreme ce divizia de apărare, spațiu și securitate a pierdut 2,38 miliarde de dolari. De asemenea, creșterea veniturilor din divizia de servicii globale a încetinit la 2%.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro