Reclamă

Nicolae Ciucă, președintele PNL, și-a lansat miercuri programul prezidențial intitulat „România prosperă și sigură”, care se concentrează pe valorificarea poziției geostrategice în NATO și UE și independența energetică. Ciucă a subliniat că programul său este „expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului”.

Printre prioritățile programului se numără menținerea cotei unice de impozitare timp de 10 ani și menținerea plafonului de impozitare de 500.000 de euro pentru microîntreprinderile eligibile pentru o cotă de impozit de 1%. Programul prevede și creșterea contribuției sociale pentru pensii de la 4,75% la 6% în următorii patru ani.

De asemenea, Nicolae Ciucă propune investiții continue în industria de apărare și dotarea armatei și transformarea României într-un hub de independență energetică în regiune. Candidatul prezidențial intenționează să abordeze problema scăderii demografice prin înființarea unei comisii prezidențiale și să protejeze copii de abuzuri și violență.

În cadrul programului său, Ciucă susține întărirea disciplinei financiare prin reformă instituțională și restructurarea cheltuielilor publice, dezvoltarea clasei de mijloc și a antreprenorilor și promovarea unei strategii unitare pentru combaterea schimbărilor climatice. El subliniază importanța susținerii familiei, indiferent de structura acesteia, și a egalității în accesul la servicii de sănătate.

La capitolul educație, Ciucă pune accent pe reducerea abandonului școlar și propune o regândire a sistemului de finanțare pentru învățământul superior. Obiectivele sale includ aderarea completă a României la spațiul Schengen și la OCDE.

În încheiere, Ciucă asigură reprezentarea intereselor naționale atât în țară, cât și în diaspora, promovând patrimoniul național și tradițiile românești. „Voi veghea la promovarea intereselor naționale în domeniul politic și economic”, a declarat liderul liberal.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro