Reclamă

Crucea Roșie ucraineană a anunțat miercuri că unul dintre birourile sale situate în regiunea Donețk, estul Ucrainei, a fost distrus „în urma unui atac rusesc”. Incidentul nu a cauzat victime, dar subliniază tensiunile continue în zonă. Organizația a precizat că atacul a vizat un centru cultural din orașul Kurahove, care găzduia biroul Crucii Roșii din districtul Marinka.

„Din fericire, niciunul dintre membrii personalului sau voluntari nu a fost rănit în urma atacului”, a subliniat organizația într-un comunicat difuzat pe rețelele de socializare. Acest nou incident se adaugă la îngrijorările privind „încălcarea dreptului internațional umanitar și atacurile asupra țintelor civile și organizațiilor umanitare”.

Tot miercuri, autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a copiilor și a familiilor lor din localitatea Borova, în urma atacurilor rusești din regiunea Harkov. Satul, care înainte de invazia rusă avea aproximativ 5.000 de locuitori, este situat strategic între orașele Izium și Kupiansk, la granița cu Rusia.

În acest context tensionat, președintele rus Vladimir Putin a discutat în cadrul summitului BRICS despre conflictul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că Putin a primit „favorabil” ofertele de mediere din partea unor țări membre BRICS și a pus în evidență succesele armatei ruse în Ucraina. Peskov a declarat că Putin a abordat acest subiect cu liderii Chinei, Indiei, Africii de Sud și Egiptului.

Totuși, pozițiile Rusiei și Ucrainei par a fi ireconciliabile în acest moment, cu conflictele continuând intens, iar negocierile de pace fiind incerte. Summitul BRICS s-a desfășurat în orașul Kazan, reunind lideri internaționali, în principal din Africa, America Latină și Asia. Blocul inițial al BRICS, format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a primit recent noi membri: Iranul, Egiptul, Etiopia și Emiratele Arabe Unite.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro